Veelgestelde vragen

Hoe kan ik reserveren voor een film?

Reserveren kan op twee manieren:

Via deze website kunt u dag en nacht reserveren, daarnaast is het ook mogelijk om telefonisch te reserveren via telefoonnummer: 0513 - 654 051. Dit is alleen mogelijk tijdens onze openingstijden.

 

Kan ik zelf mijn plaatsen uitkiezen als ik reserveer?

Nee, wij maken geen gebruik van stoelnummers. U kunt uw plaatsen tijdens de film zelf uitkiezen. 

 

Tot wanneer kan ik mijn gereserveerde kaarten afhalen?

Gereserveerde kaarten dient u minimaal een kwartier voor aanvang van de film op te halen. Wij proberen de kaarten zo lang mogelijk te laten staan. Wanneer het druk is, moeten wij de kaarten voor aanvang van de film verkopen aan anderen. Dit om te voorkomen dat wij mensen naar huis moeten sturen, omdat het vaak gebeurt dat gereserveerde kaarten niet opgehaald worden. 

 

Kan ik betalen met de Nationale Bioscoopbon?

De Bios Heerenveen is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten. Dat betekent onder andere dat wij bioscoopbonnen verkopen en innemen. Als het bedrag op de kaart hoger is dan het bedrag wat afgerekend moet worden, blijft dit op de kaart staan en kan bij de volgende keer aan de kassa worden ingeleverd. 

 

Is De Bios Heerenveen makkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Jazeker, De Bios Heerenveen beschikt over een lift en een toilet voor mindervaliden. Drie van de vier zalen zijn makkelijk bereikbaar met een rolstoel. Er is echter per zaal maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar geschikt voor rolstoelgebruikers. Omdat wij graag rekening met u willen houden, raden wij aan om van tevoren contact op te nemen: telefonisch (0513 - 654 051) of via de mail ([email protected]).

 

Wanneer wordt het nieuw filmprogramma bekendgemaakt?

In alle bioscopen begint de speelweek op donderdag en eindigt op woensdag. Het nieuwe filmprogramma is op maandagavond telefonisch op te vragen. Op maandagavond zal de website bijgewerkt zijn zodat er online gereserveerd kan worden.

Wel kan het personeel u vaak al eerder informeren over bepaalde films. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

 

Tot wanneer draait een film?

Helaas kunnen wij hier geen specifiek antwoord op geven. Hoe lang een film draait is afhankelijk van het aantal bezoekers en van de nieuwe films die in première gaan. Wij kunnen dus van tevoren helaas niet bepalen hoeveel weken een film te zien is bij ons in de bioscoop.

 

Soms staat er bij een film 'OV' of 'NL'. Wat betekent dit?

Sommige animatie- of familiefilms komen op de Nederlandse markt met een Originele Versie (OV) en een Nederlands gesproken versie (NL). In de meeste gevallen draaien wij enkel de Nederlands gesproken versie.

 

Zit er een pauze in de film?

Momenteel worden de films niet onderbroken voor een pauze.

 

 

Hoe zit het met de leeftijdskeuring 16+?

Wij kunnen bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar met geen enkele uitzondering toelaten tot een film met de leeftijdskeuring 16+. Dit kan dus ook niet onder begeleiding van een volwassene. Bij twijfel kan het personeel vragen om een identiteitsbewijs. Wanneer de bezoeker geen identiteitsbewijs bij zich heeft, kan de toegang tot de film geweigerd worden.

Volgens artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht is een bioscoopexploitant strafbaar wanneer hij iemand jonger dan 16 jaar toelaat tot een film met de leeftijdskeuring 16+. Dit is dus geen regel die wij zelf bedacht hebben...

Zie www.kijkwijzer.nl voor meer informatie.

 

Maar hoe zit het dan met de andere leeftijdskeuringen (AL, 6+, 9+ en 12+)?

Dit is een adviesleeftijd. Wanneer een kind jonger is dan de aangegeven leeftijd, mag hij of zij dus wel naar de film mits hij of zij onder begeleiding van een volwassene naar de film gaat.

Zie www.kijkwijzer.nl voor meer informatie.

 

Ik heb een compliment of een klacht. Waar kan ik deze kwijt?

In beide gevallen kunt u contact opnemen via de mail: [email protected]

Er wordt hierna zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

 

Waar kan ik terecht als ik iets ben verloren in de bioscoop?

Ook dan kunt u mailen naar bovenstaand mailadres ([email protected]). Tevens kunt u, tijdens openingstijden, telefonisch contact met ons opnemen: 0513 - 654 051. Het gebeurt regelmatig dat een verloren voorwerp allang gevonden is!

 

Staat uw vraag hier niet bij? Stel hem gerust! Neem contact met ons op via de telefoon of e-mail!